Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Közterület bontási engedély


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pirola 2019-06-20 10:46:37

Cégünk Közterület bontási engedélyt kapott 06.05-06.12.időszakra az Önkormányzattól. Hatósági díjra könyveljem vagy tárgyi eszközre, azaz aktiváljam? Hol találok erre vonatkozóan szakanyagot?
Köszönöm a gyors választ előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-06-21 17:37:44

A bontási engedély költségét oda indokolt könyvelni, ahová a bontás költségét is könyvelik. Ha vettek egy romos épületes telek ingatlant azzal a szánékkal, hogy csak bontanak, de nem építenek új ingatlant, akkor a bontás költségeiből annyit kell a telek ingatlanra aktiválni, amennyit egy kopasz telek ér romos épület nélkül, a felettes részt a tárgy évi eredmény terhére kell elszámolni. Ha új ingatlan is épül, akkor a felettes rész az új ingatlan bekerülési értékének része lesz, azaz aktiválandó (Szt. 47.§ (5)). Ha egy adott beruházás miatt bontják le az épületet, akkor összes bontási költség az új ingatlan bekerülési értékébe veendő figyelembe (Szt. 47.§ (6)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra