Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Mögöttes felelősség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Molnár Ilona Anna 2017-06-13 21:19:41

Ügyfelem Bt. beltagjaként a Bt. adó tartozásait mint mögöttes felelősségre kötelezett tag VH letéti számlára köteles megfizetni. A folyószámláján a VH letéti számláról átvezetésre kerültek a különböző adónemekre a tartozások. Kérdésem, hogyan könyveljem a saját forrásból mögöttes felelősségre kötelezett tagként letéti számlára magánszemélyként befizetett összegeket, amelyeket az adóhatóság a különböző tartozást mutató adónemekre átvezetett. Kérem, hogy a könyvelési tételeket is bemutatni szíveskedjenek. Gyakorlatilag mint magánszemély finanszírozza a Bt. tartozásait, tehát valamilyen követelés számlára kellene könyvelnem? Nem szeretném tagi kölcsönként könyvelni, remélem nem ez a kategória. A tartozás megfizetésére egyébként 4 év futamidejű részletfizetést engedélyeztek.
Válaszát előre is köszönöm: Molnár Ilona

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-14 08:06:21

Ilona,
A magánszemély tag által megfizetett összegek a Bt-nél a NAV tartozás csökkenéseként és a magánszemély felé fennálló kötelezettség növekedéseként könyvelendők (kvázi tagi kölcsön).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra