Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

MRP alapítása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

navigator 2018-05-29 14:49:21

Egy Zrt javadalmazási politika alapján működő MRP-szervezetet alapított. A ZRT-nél felmerülő könyvelési és adózási feladatokkal kapcsolatban kérem szíves állásfoglalásukat:
1. A Zrt az MRP Alapszabálya szerint 100.000 Ft pénzbeli alapítói vagyoni hozzájárulást köteles fizetni az MRP részére illetve köteles még átadni 5.000 db 1000 Ft/db névértékű törzsrészvényt nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként. Hogyan kell könyvelni a ZRT-nél a pénzeszközök és a saját részvények átadását? A Zrt részesedést szerez-e az MRP-ben, és ha igen, milyen értékben?
2. Az MRP Alapszabálya szerint az Alapító köteles megtéríteni az MRP szervezetnél felmerült, tételes nyilvántartással alátámasztott működési költségeket. Hogyan kell könyvelni a ZRT-nél a működési költségre átadott pénzeszközöket, és milyen adókötelezettségeket von ez maga után?
3. A Javadalmazási Politika a ZRT gazdasági teljesítményének mérésére az értékesítés nettó árbevételének és EBITDA mutatónak az Értékelési Időszakban bekövetkezett változását alkalmazza. Az Értékelési időszak megegyezik a naptári évvel. A ZRT számviteli politikában rögzített üzleti éve: augusztus 1- július 31-ig tart. Ebben az esetben az MRP-vel történő elszámoláshoz külön beszámolót kell készíteni december 31-i fordulónappal?
Válaszukat előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra