Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Naplófőkönyv


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rani 2018-03-07 10:29:11

T. Szakértő!
Naplófőkönyvet vezető lakásszövetkezet vállalkozói tevékenységet is végez az alaptevékenységhez és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó ktg.-ket ráfordítások megosztásának számításánál az (ár) bevételek az összes bevételen belüli arányának kiszámításánál az össz.bevételből levonom a kamatot, hozamot 224/2000 Korm.rend.15§ 4 bek.szerintés ezt az összeget arányosítom a váll. bev.hez. Kérdésem: a lakáskassza támogatás bevétele is levonandó? Csak a tovább utalandó támogatást nevesíti. Válaszát előre is köszönöm szépen! Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-08 05:35:36

Anikó,
Jóllehet az említett Korm.rendelet már nem hatályos, helyébe a 479/2016.Korm.rendelet lépett, de a szabály alapvetően nem változott. Olvasatomban ha a bevételek arányában történik az el nem különíthető költségek megosztása, az összbevételbe a kamat és a lakáskassza támogatás is beszámítandó (mint alaptevékenység bevétele).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra