Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Orvosi praxisközösség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Adventum 2018-06-27 15:08:50

Orvosi praxisközösség adózási szabályaival kapcsolatos a kérdésem. Ügyfelem háziorvosi tevékenységet ellátó gazdasági társaság, a jobb háziorvosi ellátás érdekében praxisközösséget hozott létre más vállalkozó orvosokkal, akik egyéni vállalkozóként dolgoznak. Az állami támogatást továbbra is a közösséget létrehozó Kft. kapja, kérdésem, hogy a Kft. a többi orvosnak fizetendő összeget véglegesen/térítés nélkül átadhatja, vagy az egyéni vállalkozóként működő orvosoknak kell-e/lehet-e beszámlázni a Kft-be, esetleg áfa fizetés felmerülhet-e , ha ezen ügylet végleges pénzeszköz átadásnak minősül ?

Köszönöm

Sebestyén Aranka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-28 19:53:19

Aranka,
Olvasatomban az orvosoknak számlázniuk kell (vagy egyéb számviteli bizonylatot kell kibocsátaniuk) az őket illető támogatást, amit adóalapot képező bevételként kell kezelniük (ipa alap is). Az így kiszámlázott összeg a Kft-nél közvetített szolgáltatásként kezelendő (ipa alap csökkentő tétel).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra