Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pályázati költségek könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2017-12-07 17:09:50

Tisztelt Szakértő!

Az alábbi kérdéssel kapcsolatban szeretnénk segítséget kérni: egy Kft két pályázaton indult, amit meg is nyert. A pályázat témája új termékek létrehozása, előállítása. A Kft a pályázathoz egy külsős pályázatírással foglalkozó cég szolgáltatását vette igénybe. Beérkezett a külsős cég első számlája, pályázati projekt kezelés megnevezéssel, bruttó 32 millió Ft összegben. Ez az összeg 2 évre szól, szerződés van hozzá, mely alapján ez az összeg tartalmazza a pályázatírást, a pályázatfigyelést 2 évig és a megnyert pályázati projekttel kapcsolatos adminisztrációt. Kérdésünk ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a könyvelésben hova kell könyvelni ezt a számlát, el kell-e határolni, beleszámít-e ez az összeg az előállítandó termék majdani aktiválási értékébe? A pályázaton megnyert összeget halasztott bevételként könyveltük, ezzel az összeggel fel kell-e esetleg oldani a bevétel egy részét? A Kft feltöltős cég, így szeretnénk mindent megfelelő helyre könyvelni, nehogy adóhiány keletkezzen zárásnál.
Válaszát előre is köszönjük
Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-08 08:53:22

Erika,
A pályázatíró munkadíját a termék előállításának közvetlen költségeként indokolt kezelni, azaz aktiválandó. A támogatás fejlesztési támogatásnak minősül, halasztott bevételként elhatárolandó, ami a támogatásra jutó értécsökkenés arányában vezethető vissza az egyéb bevételekre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra