Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pénzmosás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mglebeny 2018-02-13 21:59:34

Tisztelt Dr Szabó Attila Úr!
Egyéni vállalkozóként könyveléssel és tanácsadással foglalkozom. Végig olvastam a NAV tájékoztatóját a pénzmosással kapcsolatban de egyáltalán nem mondanám, hogy értem mit kell csinálnom. A VPOP KSZ17-es nyomtatványt határidőre beadtam, most nem értem, hogy mindenkinek kérni kell ezt a kockázat értékelési kivonatot, vagy ha az Önök szabályzata alapján besorolom a társaságokat, vállalkozásokat, őstermelőket az is elég? Kérhetem, de mint egyéni vállalkozó nincs cégkapum stb, ezer kérdés merül fel bennem. Az előbb említett nyomtatványon kívül bármit kötelezően be kell-e adnom, vagy elég ha elkészítem, besorolom az érintetteket és a többi iratanyaggal együtt tárolom. Válaszát és segítségét előre is köszönöm Üdv. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-14 15:21:09

Edit,
Egy kicsit összekeveredtek a nevek: van egyszer a Dr. Szabó Tibor kollégám és vagyok én, a Pap Attila. Én osztanék meg pár gondolatot a témában.
Először is helyesen tette, hogy határidőben beküldte a KSZ17-es nyomtatványt. Ezt követően annyi teendője van, hogy az Önadózó honlapjáról letölti az ajánlott szabályzatot, a vállalkozására szabja, majd a szabályzat átdolgozásának a tényét bejelenti a hókuszpókusz terrorista (természetesen) nemzeti hatóságnak (a szabályzatnál található linkeken mindent megtalál).
papattila

Szakértői hozzászólás

mglebeny 2018-02-15 08:43:56

Kedves Attila!
Bocsánat, a keverésért, egy hasonló kérdésben találtam a nevet. Köszönöm a választ, amely alapján már meg tudom oldani problémámat
Üdvözlettel: Edit

Felhasználói hozzászólás

mifer2 2018-02-15 15:23:03

Február 02-án a NAV honlapján megjelent, hogy az e-papír felületen kell megkérni a NEMZETI kockázatértékelés kivonatát, és a Pénzmosás .... iroda, annak küldi ezt meg, aki benyújtotta a KSZ17-st. No, hát én ezt az e-papír akármin megkértem (ja a KSZ17-st is benyújtottam anno, határidőben!), és jött is igazolás (feladási-letöltési), de a mai napig még nem küldték meg. Lehet, hogy személyesen (gyalog esetleg) kellett volna lerónom az utat feléjük? Vagy túl hosszú ez a kockázatértékelési kivonat.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra