Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pénztár


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2018-07-19 12:11:40

Tisztelt Szakértő!
Kft.tulajdonosa nem kíván pénztárral kapcsolatos elszámolást vezetni, ezért ha nagyon ritkán, de szükséges készpénzes számla kifizetése, akkor 30 napon belüli átutalással szeretné ezt magának kifizetni, és ezt szabályossá téve ennek folyamatát a pénzkezelési szabályzatban rögzítenénk. Azaz készpénzes mozgásként könyvelném a bejövő számlát, a banki átutalást követelésként kezelném, majd az elszámoló papír alapján a kettőt 30 napon belül összevezetném. Így nem kerülne sor pénztár fenntartására, bizonylatolására. Helyes ez így?
Köszi a választ!
Tisztelettel,
Hné Zsuzsanna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-19 14:42:30

Zsuzsanna,
A rövid válasz az, hogy nem. Értelmezésem szerint jogilag ugyan nem kizárt, hogy a számviteli politikájukban ezt leszabályozzák (kikerülve ezzel a készpénz mozgást), de oly módon, hogy a bejövő készpénzes számlákat szállítóztatják, vegyesben egy egyéb kötelezettséggel (az ügyvezetővel szemben, kvázi mint egy kölcsön) szemben kiegyenlítik, majd a banki utalást ezzel az egyéb kötelezettséggel szemben könyvelik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra