Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pénztárjelentés folyt.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-12-27 12:14:27

Tisztelt Pap Attila!

A pénztárjelentést lehet Excelben is vezetni? Van-e ekkor plusz teendő? Azt olvastam egy oldalon, hogy ha valaki Excelben írja vagy a kézi kitöltésű nyomtatványt vezeti, akkor minden tételhez szigorú számadású pénztárbizonylatot is kell kitölteni. Ez igaz?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-27 15:05:50

Ceasar,
Igen, lehet, ismereteim szerint nincs többlet teendő. Szerintem minden pénzmozgáshoz szigorú számadás alá vont pénztárbizonylatot kell kiállítani, függetlenül a pénztárjelentés vezetésének módjától.
papattila

Szakértői hozzászólás

Ceasar 2017-12-27 16:27:56

De ahol számla van, ott a pénztárbizonylatra már nincs szükség tudtommal (számviteli politikai döntés). Tehát ha Excelbe írja be a számlákat, akkor már ugye nem kell hozzá semmilyen bizonylatot kiírni?
Az Excel file-t (vagy akár a nyomtatványboltban kapható pénztárjelentést) szigorú számadásúként kell kezelni? Ha igen, ez az Excel file esetében mit jelent? Sorszámozás, nyomtatás és lefűzés?

Köszönöm
Ceasar

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-28 09:09:30

Ceasar,
Ha a cég tevékenysége, felépítése ezt indokolja (pl. egyszemélyes cég külön pénztáros nélkül), akkor elfogadott, ha mellőzik a pénztárbizonylatokat (és ez a pénzkezelési szabályzatban is rögzítésre kerül). Viszont az excelben vezetett pénztárjelentés esetében véleményem szerint nem oldható meg a szigorú számadás alá vonás, így a pénzkezelés szabályosságához mégis csak elengedhetetlen lesz a pénztárbizonylatok használata.
papattila

Szakértői hozzászólás

borsodiirma 2018-02-23 08:41:20

A belföldi kiküldetést e excelben vezetem és a bizonylatot kinyomtatása után szigorú számadás alá vonom. Ez szabályos?
Köszönöm a válasz!
borsodiirma

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra