Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

RO fióktelep adózott eredmény kifizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bajer 2018-02-07 11:19:47

Tisztelt Szakértő! Magyarországi KFT Romániai Fióktelepe 2017-ben a korábbi évek (2015-2016) adózott eredményét (11eEUR) átutalta az anyacég (Mo-i KFT) mo-i bankszámlájára. Kérdés: 1. Helyesen járt-e el? 2. Milyen iratokkal kell alátámasztani a kifizetést (határozat, közzétett beszámoló), ezen kívül kell más irat? 3. A Mo-i KFT számviteli elszámolása tételesen hogyan alakul (KFT főkönyvében: RO Fióktelep felhalmozott eredménye az eredménytartalékban szerepel elkülönítve)? Köszönettel: Kinga

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-08 08:36:01

Kinga,
A fióktelephely a magyar cég része, bármikor szabadon utalhat át pénzt (akár a 2015-2016.évek adózott eredményével megegyező összeget is) a magyar cégnek (számvitelileg nem anyavállalat, azonos cégről van szó, a cég magyar könyvelésében minden tételnek -magyar,román- szerepelnie kell). Ismereteim szerint nem kell hozzá semmilyen különös határozat vagy irat, ez a cég belső ügye. A román telephely adózott eredménye utalás nélkül is a magyar cég eredménytartalékában van kimutatva, csupán az történik, hogy a magyar cég könyvelésében az egyik bankszámláról (román) átkerül a pénz a másik bankszámlára (magyar).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra