Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Rossz számlacím


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-11-29 13:35:42

Tisztelt Pap Attila!

Lehet-e a számla érvénytelenségére hivatkozni, ha a vevő címe teljesen rossz (a fél évvel korábbi cím szerepel rajta)?

Hogy teljesen világos legyen a dolog, egy e.v. ügyfelemnek régebben az édesanyjánál volt a székhelye, majd áthelyezte a székhelyet egy másik megyébe. A kéményseprőknek most az édesanyja azt mondta, hogy ott a vállalkozás és erre kiállítottak egy számlát.
A szolgáltató nem ismeri el annak bizonyítékát, hogy a vállalkozás már rég nincs ott, szerintük ők jóhiszeműen jártak el, ezt az információt kapták a helyszínen az édesanyától, így követelésüket jogosnak érzik.

2 olyan pontot látok, ahol esetleg meg lehetne őket fogni: az egyik, hogy ügyfelem édesanyja semmilyen meghatalmazással nem rendelkezik, hogy ügyfelem nevében nyilatkozzon/eljárjon (bár tény, hogy a ház az övé), a másik pedig esetlegesen a számla érvénytelensége.

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-29 15:47:31

Ceasar,
A polgári jogi részében nem kívánok nyilatkozni, ez ügyvédi kompetencia. Az adójogi részét illetően az a véleményem, hogy a számla szabálytalan, költségelszámolásra és (esetlegesen) áfa levonására az alaki hibája miatt alkalmatlan.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra