Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Szálláshely vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2018-10-10 14:00:19

Tisztelt Attila!

Ey olyan kérdésem lenne, hogy az egyik Bt megvásárolta egy ingatlannak az 50%-át a másik 50%-ot pedig magánszemélytől fogja bérelni. Ezt az ingatlant szállás-helyszolgáltatásra fogja használni. Az ingatlan mellett vett a olyan eszközöket amely az ingatlanban van. Az lenne a kérdésem hogy az ingatlant felviszem a 12-es számlaosztályba, de az eszközöket egyenként fel kell könyvelni? Illetve a cég csak bejelentkezik Iparűzési adó alá ha ott nincs IFA?
Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-11 05:52:59

Kedves Évike,
- Igen, az eszközöket külön-külön kell nyilvántartásba venni.
- Ha az adott településen nem vezették be az ifa-t, akkor elegendő ipa-ra bejelentkezni. Természetesen a szálláshely szolgáltatás megkezdéséhez a jegyzőtől az engedélyt meg kell kérni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra