Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Számlán feltüntetett cím


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2018-02-19 19:14:28

Kedves Attila !
Egy már működő " Példa " Kft új tevékenységi körrel bővült. Kocsmát üzemeltet, ( új telephelyen = kocsma pontos címe ), melynek fantázia neve : xy
A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy a részére kiállított beszerzési számlákra kötelezően fel kell - e tüntetni az xy fantázia nevet, vagy elégséges hogyha a számlán a cégnév " Péda " Kft szerepel és a kocsma pontos címe, mint telephely. A régi bélyegző maradhat -e ???
Köszönettel :
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-20 05:56:12

Andrea,
Az Áfa tv. a számla kötelező, minimális tartalmi elemeit írja elő, ebben nem szerepel a fantázianév, viszont a pontos cégnév kötelező és egy olyan cím, ami a NAV adatbázisában szerepel (ennek megfelel a kocsma telephelyének címe is, de bármelyik másik "régi" cím is, így a bélyegzőt sem kell feltétlenül lecserélni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra