Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Személygépkocsi


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Hermes 97 Kft 2017-09-06 09:36:14

Tisztelt Adószakértő !

Az alábbi probléma megoldásban kérem a segítségét.
A Kft tulajdonosa úgy határozott, hogy saját személygépkocsiját bevinné a cégbe, térítés mentesen. Kell-e értékbecslés hozzá, kell e Cégbírósági módosítás ?
Köszönettel: Bakosné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-06 20:36:16

Az alapító okirat módosítására csak abban az esetben van szükség, ha a "bevinné" kifejezés azt jelenti, hogy apportálja a cégébe. Értékbecslés nem kell hozzá, azonban nem haladhatja meg a piaci értéket, ezért az apportálónak (tulajdonosnak) kell felelősséget vállalnia. A "bevinné" azt is jelentheti, hogy ingyenesen odaadja a cégének. Ebben az esetben a cég könyveibe piaci értéken kell felvenni az egyéb bevételekkel szemben, de rögtön el is kell határolni, majd az elszámolt écs nagyságában kell visszavezetni az egyéb bevételek közé. Értékbecslés ehhez sem kell. Az első esetben visszterhes illetéket, a másodikban ajándékozási illetéket kell a cégnek fizetnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra