Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Tagi hitel rendezése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

patyiteam 2017-12-07 13:55:31

Tisztelt Szakértő!

Van egy Bt., melyet 2005-ben eladtak 2 új tulajdonosoknak, tagi hitel szerepelt a könyvelésében az eladásánál, ez a mai napig is fennáll. A könyvelésüket most vettük át nemrég és az lenne a kérdésem, hogy a tagi hitel most visszafizethető e az új tulajdonosoknak, amennyiben az akkori taggyűlési jegyzőkönyvbe csak annyi áll, hogy "a kilépő tagoknak a társaság felé tartozásuk nincsen, a társasággal és egymással szemben követelésük nincsen"? Vagy ez lemondásnak minősül és le kellett volna adózni annak idején?
Amennyiben ez nekik kifizethető lenne most egy további csavar, mert év közben belépett egy harmadik tag is a cégbe, neki is kifizethető a ráeső rész, amilyen részben tulajdonosa a cégnek?


Köszönettel:
patyiteam

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-07 20:16:26

Patyiteam,
A kölcsönt annak kell visszafizetni, aki azt a kölcsön szerződés szerint nyújtotta. Addig, amíg kifejezett lemondó vagy engedményező nyilatkozat nincs a jogosult részéről, azt nem lehet sem másnak visszafizetni, sem kivezetni a könyvekből.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra