Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Tagi kölcsön


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bódis Zsuzsanna 2024-02-24 11:24:36

Tisztelt Szakértő!
Van egy Bt. aki jelenleg nem végez tevékenységet, nincs tárgyi eszköze csak tagi kölcsöne 13 millió Ft. Kénytelenek valamilyen munkát végezni, hogy ezt a tagi kölcsönt vissza tudják fizetni, illetéket nem szeretnék megfizetni, ha elengedik a kölcsönt. Így március vagy áprilistól lenne egy munkája, 2 céghez járna takarítani. Beltagnak és kültagnak van főállása, az mellett csinálnák a takírást. Felmerült bennük, hogy átlépnek Kivá-ba. A bevételből a tagi kölcsönt szép lassan vissza tudnák fizetni. Bért nem vesznek ki, így a Kiva alap nulla Ft lenne. Kérdés, hogy ennek lenne e bármi akadálya, hogy a tagi kölcsön Tao időszak alatt keletkezett és Kiva alatt fizetnék vissza a fent leírt bevételből. Valóban így nem keletkezik neki Kiva alap ami után adóznia kellene?Valamint, ha rendeződik a tagi kölcsön, és nem lesz munkájuk a későbbiekben, akkro a céget megtudják-e szüntetni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-25 19:00:57

Kedves Zsuzsanna,
Jóllehet kiva alatt nem keletkezne adófizetési kötelezettség, mivel se személyi jellegű ráfordítás nem merülne fel, sem a tagi kölcsön visszafizetése [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra