Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Társasház


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

patyiteam 2017-09-04 12:02:37

Cégünk egy Társasház könyvelését elvállalta, azonban az Önkormányzat felhívta a 2016-os beszámoló módosítására. Az eddig használt társasházi beszámolót milyen számviteli szabályok alapján kell a 2016. éves zárásnál módosítani? Kérjük, tájékoztassanak arról, hol érhető el az új szabályoknak megfelelő 2016. éves beszámoló készítésénél használható mérleg- és eredménykimutatás-minta. Amennyiben lehetséges, az egyéb szervezetekre - társasházakra - vonatkozó letölthető minta helyét is adják meg.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-05 05:00:46

A kérdésből ítélve kettős könyvvitelben könyvelnek, jóllehet a társasházak számára -bizonyos feltételek mellett- lehetőség van egyszerűsített beszámoló készítésére is (egyszeres könyvvezetés mellett). A már közzétett beszámoló ismételt közzétételére csak nagyon szűk esetben van lehetőség, a kérdésbeli eset vélhetően nem ilyen. Az esetleges 2016.évet érintő helyesbítéseket a 2017.évi beszámolóban kell elvégezni és megjeleníteni. Ismereteim szerint a társasházaknak nincs külön sémájuk, a kormányzati portálon elérhető, a könyvvezetésnek megfelelő nyomtatványok használandók.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra