Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Társasház eredménylevezetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Magistrella Kft 2024-02-29 11:14:17

Tisztelt Szakértő!
Egy társasház a közös tulajdonában levő ingatlanokat (lakás + garázsok) bérbeadás útján hasznosítja. Egyszeres könyvvitelt vezet és egyszerűsített beszámolót - mérleget és eredménylevezetést készít. A 2023-as évben a bérbeadott lakásra költségek merültek fel 200 EFt összegben. Figyelembe véve hogy a társasháznál a bérbeadásból származó bevétel egésze jövedelem, valamint a 479/2016 (XII.28.) Korm. r. 13. § (1) bek. szerint a vállalkozási tevékenység tárgyévi eredménye= adóköteles pénzügyi eredmény (Szja tv. szerint 2.000 EFt) - adófizetési kötelezettség -300 Ft = 1700 EFt.
Kérdés: az eredménylevezetésben eszerint a ráfordításként érvényesíthető kiadás sorban a 200 EFt költséget nem kell feltüntetni? (ezt csak a 479/2016 Kor, rendelet 13 § (2) bek. szerinti eredménykimutatásnál kell szerepeltetni?)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-03-02 07:14:57

Kedves Kérdező,
Az Szja tv. 75.§ (5) alapján a bérleti díjból levonható a 200eFt-os karbantartási költség [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra