Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Távolsági értékesítés könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

simonnefuzianita 2017-11-14 10:37:39

Tisztelt Szakértő!

Tüzifa kereskedelemmel foglalkozó Kft. december 4-től határérték túllépés miatt Ausztriában vallja be és fizeti meg az Áfa-t értékesítései után. A kiállított számla az alábbiak szerint került kiállításra:
Netto: 615,96 EUR
MwSt: 80,04 EUR
Brutto: 696 EUR
Kérdésem az lenne, hogy ezt mily módon kell lekönyvelni? Azt tudom, hogy az 1765-os ÁFA bevallás 90. sorában tájékoztató adatként kell szerepeltetni a nettó összeget az "Áfa területi hatályán kívüli értékesítés" címszóval. Az "osztrák" ÁFA összegének nyitni kell a 4-es számlaosztályban egy kötelezettség számlát?
Segítségét előre is megköszönve: Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-14 13:02:39

Anita,
Igen, hasonlatosan a magyar vonatkozású ügyletek könyveléséhez, a különbség csak annyi, hogy a 467-es számla helyett az (osztrák) áfa egy másik elszámolási számlára kerül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra