Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Termék előállítás- üzlet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2018-02-08 10:41:02

Tisztelt Szakértő!

Könyveléssel kapcsolatban lenne kérdésem, bár lehet csak én bonyolítom a helyzetet. Adott egy Kft., idéntől könyvelem, Eddig kézműves szappanokat gyártott, év közben alapanyagra könyvelték, amit kellett, csak év végén volt leltár késztermék, illetve külön alapanyag. Idén, nyitott egy üzlethelyiséget, ahol a szappanokon kívül árul sok minden mást.
A kérdésem az, hogy ha a saját maga által gyártott szappanokat ő árulja az üzletben, ez a könyvelésben , hogy fog kinézni? Nem változik semmi?
Egyszerűen év végén a műhelyében is leltározza a szappant, meg az üzletben is? A főtevékenysége a szappan gyártás, gondolom ha esetleg az üzletben egy ellenőrzés alkalmával kérnek a szappanról számlát, azt igazolni tudja, hiszen ő gyártotta.
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-10 08:15:26

Szilvi,
A saját készítésű készlet (szappan) könyvelése: 1. a gyártás során felmerült költségeket a megfelelő költségnemen kell könyvelni (51,52,53,54,55,56), 2. készletre vétel önköltségi áron T2-K581, 3. értékesítés T311-K91/467 és T581-K2.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra