Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Törzstőke feltöltés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marczine 2018-07-06 09:07:47

Tisztelt Cím!
Kft. törzstőke emelését 2017. évben elvégezte, az összeget még nem fizette be, mivel nincs pénze. Időközben az egyik tag halála miatt a cég tevékenysége megszűnt, mivel az elhunyt rendelkezett a cég tevékenységéhez szükséges végzettséggel, a tevékenység jellegéből fakadóan ezt más nem tudta elvégezni (munkavédelem, tűzvédelem) ezért az örökösök a cég végelszámolásáról döntöttek, és az eljárást elindították. Ebben az esetben is fel kell tölteni a jegyzett tőkét (be kell fizetni a rájuk eső részt?) vagy mi a teendő.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-07 07:46:50

Elméletileg a tőkeemelés meg nem fizetése nem zárja ki a végelszámolás megindítását, ugyanakkor a végelszámolónak kötelessége felszólítani a tartozását meg nem fizető tagot (annak örökösét), hogy haladéktalanul fizesse meg az előírt tőkeemelés rá jutó részét, ha a társaság tartozásinak megfizetéséhez erre az összegre is szükség van (Ptk. 3:207.§ (3)).
papattila

Szakértői hozzászólás

marczine 2018-07-12 14:47:49

Köszönöm szépen a választ, én is így gondoltam.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra