Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ügyfél (portfólió) vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIO007 2017-04-15 09:51:02

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft egy másik független vállalkozástól szerződésben rögzített feltételek mellett , ellenértéke fejében "átveszi" ügyfeleit, és ő folytatja a korábbi szolgáltató tevékenységét. Az ügyfelek erről értesítést kaptak és ezt tudomásul vették. Az ügylet ellenértékéről "portfólió átadás jogcímen" az átadó számlát állított ki, amelynek ellenértékét az átvető vállalkozás ki is fizetett. Hogyan kell értelmezni, és főképp könyvelni ezt a gazdasági eseményt?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-15 13:27:49

Az áfa-ban egy ellenértékes szolgáltatás, számvitelileg nettó árbevétel a számlázónál, igénybe vett egyéb szolgáltatás a számla befogadójánál.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra