Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Vagyoni értékű jog amortizációja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rani 2017-04-27 12:08:44

Attila!
Egy kft.alapításkor üdülési jogot (Abbázia) ill. ennek részvényét tették be a tulajdonosok apportként. 2016.-os kérdésemhez kapcsolódóan Ön észrevételezte, hogy ezt az immateriák közt kellett volna nyilvántartásba venni nem a részvények között. Kérdésem: 2016. 12.31.-én átsorolhatom e a vagyoni értékű jogok közzé. Ha igen akkor jól tudom hogy ennek a vagyoni jognak nincs amortizáció kötelezettsége. Válaszát köszönöm szépen!
Reményik Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-28 06:59:46

Anikó,
Ez inkább kötelezettség lenne, mint lehetőség, azaz igen, átsorolhatja, sőt át kell sorolnia. Mint minden befektetett eszköznek, így a vagyoni értékű jognak is van amortizációja, melyet a Szt általános szabályai szerint kell megállapítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra