Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Vásárlói pontok beváltása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Andrejjo 2018-01-02 11:11:39

Tisztelt Szakértő!

A következő kérdésben kérném az állásfoglalását:
Az egyik beszállítónktól kapunk vásárlásaink után pontokat, amiket később beválthatunk csak reklámanyagokra. Beváltottunk pontokat és megkaptuk erről szóló számlát értékkel, de a számlán fel van tüntetve, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. A reklámanyagokat a vevőink között fogjuk szétosztani.
Kérném a segítségét, hogyan kell ezt az ügyletet a könyvelésünkben szerepeltetni számviteli szempontból,adózni is kellene a reklám termékek után?


Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-02 16:27:36

Az ajándékba kapott termékeket piaci áron (jelen esetben a számlázott bruttó értéken) kell a könyvekben nyilvántartásba venni, az egyéb bevételekkel szemben (T2-K96). Az egyéb bevételekről el kell határolni (T96-K483) egészen addig, míg tovább nem ajándékozzák a termékeket. Megjegyzendő, mivel az ajándékba kapott termékekhez nem kapcsolódik áfa levonási jog, így azok tovább ajándékozása esetén nem keletkezik áfa fizetési kötelezettség, azaz számlát sem kell készíteni (elegendő egyéb számviteli bizonylat az átadásról). A termékek után nem keletkezik egyéb adófizetési kötelezettség sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Andrejjo 2018-01-03 08:55:04

Köszönöm a gyors választ, ha jól értem, akkor nem keletkezik az ajándékba adott termékek után szja és eho fizetési kötelezettség sem?

Felhasználói hozzászólás

Andrejjo 2018-01-03 09:39:32

Köszönöm a gyors választ, ha jól értem, akkor nem keletkezik az ajándékba adott termékek után szja és eho fizetési kötelezettség sem?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-03 10:30:32

Igen, jól érti, sem magánszemély (Szja tv. 1.sz.mell.8.14.), sem céges partner esetén.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra