Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Végelszámolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kelemeneva1 2017-10-11 17:08:25

Kedves Attila!

Egy betéti társaság a végelszámolás záró szakaszához érkezett. A zárómérlegben az eszköz oldalon kizárólag pénzeszközök (1.500 ezer), a kötelezettségek között csak a záró áfabevallásban kimutatott befizetendő áfa összege (68 ezer) szerepel. A mérlegben kimutatott pénzeszközökből levont áfa kötelezettség képezik a felosztásra kerülő vagyont? Ez az összeg (1.432 ezer) lesz az alapja a tag vállalkozásból kivont jövedelmének?
A tag vállalkozásból kivont jövedelme után bevallott (08 bevallás) szja és eho kötelezettséget a végelszámolási zárómérlegben kell szerepeltetni? Hogyan kell könyvelni, milyen főkönyvi számlaszámokra?

Köszönettel: Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-12 20:56:42

Éva,
Majdnem ez az összeg lesz a kiosztható vagyon, ezt még csökkenteni kell a vállalkozásból kivont vagyonként adóköteles részre számított 15%-os szja-val és 14%-os eho-val. Igen, az utolsó 08-as bevallásban kell szerepeltetni. Az adókötelezettség előírása: T368-K462 és T368-K463.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra