Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Végelszámolás-Tagi kölcsön


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

raab 2018-10-19 10:16:12

Kedves Attila!
Az alábbi helyzetre szeretném szakértői válaszát kikérni.
1. Egy Bt végelszámolást szeretne indítani , viszont jelentős összegű tagi kölcsön állománnyal rendelkezik. Járható út lehet a tagi kölcsön apportálásra a jegyzett tőkében ? Ha igen akkor így ezzel elkerülhető az illetékfizetés illetve az adóalap növelése ?

2. Ha az apportálás járható út , akkor a megfelelő ügyvédi papírok birtokában , könyvelés technikailag hogyan könyvelendő az esemény?
Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-19 12:14:48

Mérvadó szakértői vélemények alapján a végelszámolás eredményes lefolytatásának nem járható útja a tagi kölcsön apportálása, ugyanis az apportálásnak pont ellentétes a jogalkotói motivációja, folytatni a vállalkozást, miközben a végelszámolás a befejezésről szól. Ezt az álláspontot erősíti meg a témában kiadott NAV állásfoglalás is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra