Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Véglegesen átadott ppénzeszköz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Iktató 2017-12-04 10:27:35

Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy egy egyszemélyes KFT tulajdonosa
a kft-nek adott tagi kölcsönét véglegesan adott pénzeszközként áthathatja e a kft-nek , illetve a továbbiakban adhat e véglegesen átadott pénzeszközt a KFT-nek úgy hogy azt mind a két esetben az egyéb bevételek között szerepelteti a könyveiben és a társasági adót megfizeti utána. Valamint a KFT tulajdonosának magánszemélyként keletkezik e illetékfizetési kötelezettsége ?
Pótbefizetés, tagi kölcsön esetében jelenleg nem tudja a KFT visszafizetni a kapott pénzt

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-04 14:21:33

Másképp fogalmazva: lemondhat-e a tagi kölcsönéről? Igen, megteheti, a cég ajándékozási illetéket fog fizetni, valamint egyéb bevételként tao alapot képez. Mivel az ajándékozási illeték a kedvezményezettet terheli, így a magánszemélynél nem keletkezik ilyen kötelezettség. Igen, azt is megteheti, hogy eleve ajándékba adja, ugyanilyen kötelezettségek mellett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra