Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Zenegép,darts,biliárd , csocsó bevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2018-02-26 11:22:31

Kedves Attila !
Egyik ügyfelünk ( kocsma ) pénzbedobós játékokat-darts,csocsó,biliárdasztal-akar üzemeltetni.A gépek beépitett számlálóval nem rendelkeznek. Milyen tevékenységen kell ezt bejelenteni ?
Az ebből származó bevételeket hogyan kell elszámolni, milyen bizonylaton, be kell e ütni a pénztárgépbe és milyen rendszerességgel ?
Áfás vállalkozás esetén a bedobált pénz jól gondolom tartalmazza az áfát is ?
Előre is köszönöm !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

mantarkft 2018-02-26 12:42:00

a legfontosabbat elfelejtettem: ezek saját tulajdonú játék gépek, a vállalkozó megvásárolta ezen gépeket, tehát nem bérli !!

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-26 19:47:31

Andrea,
9329-es teáor számon kell a tevékenyéget bejelenteni. Regisztrálni kell a Szerencsejáték Felügyeletnél (SZF01). Az üzemelétető felelőssége, hogy kidolgozza az elszámolás rendjét (rendszeresség -legfeljebb az áfa bevallás rendszerességéhez igazodva, de havonta ajánlott ettől függetlenül is, megfelelő számviteli bizonylat). Értelmezésem szerint nem kell beütni a pénztrágépbe, de 27%-os áfa-t tartalmazó bevételként kell a könyvekben szerepeltetni, a nettó árbevétel részeként.
papattila

Szakértői hozzászólás

eanita01 2024-02-21 13:34:52

Kedves Attila! Nekem ma a szerencsejáték felügyeletnél azt mondták, ezek nem minősülnek játékgépnek, hanem sporteszközök, így nincs feléjük regisztrációs kötelezettségem. Akkor tévesen tájékoztathattak?

Üdv. eanita01

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-25 20:12:38

Kedves [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra