OKSZ: maradjanak az étkezési utalványok

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kereskedõk szerint nincs szükség az étkezési utalványok felhasználásának változtatására, az élelmiszerbolti beváltás korlátozására. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) megítélése szerint a jelenlegi utalványrendszer szolgálja legjobban az étkezési utalványokat felhasználó munkavállalók érdekeit.

____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az OKSZ a szerdai közleményében emlékeztet, hogy a szövetség teljes mértékben támogatta a kormánynak azt a döntését, hogy 2011-ben a béren kívüli juttatások keretében egységes étkezési utalvány adására legyen lehetõség, felhagyva a meleg és a hideg utalványok régebbi megkülönböztetésével.

Döntõ kérdés a rendszer célja: adókedvezménnyel segítsék a munkavállalók munkahelyi, munkaidõ alatti étkezését. Meghatározó eleme továbbá a jelenlegi rendszernek, hogy a munkavállaló szabadon választhat az utalványbeváltásban az élelmiszerüzlet és a vendéglátóhely között. 

A munkavállalók zöme otthonról hozott, vagy élelmiszerüzletben vásárolt élelmet fogyaszt a munkaidõ alatt, vagy azért, mert a munkahelyek többségében, vagy éppen közelében nincs meleg étkeztetési lehetõség, illetve a tapasztalatok szerint a nehéz helyzetben élõ, kispénzû munkavállalók a drágább vendéglátóhelyek helyett az élelmiszerboltokban váltják be utalványaikat. 

Az étkezési utalvány bolti beváltásának korlátozása az alkalmazottaknál jövedelemcsökkenést is okozhat - érvel az OKSZ. Mivel az utalványjuttatás "olcsóbb" a bérnél, így nem véletlen, hogy a vállalkozások élnek ezzel a lehetõséggel, kérdéses azonban, hogy 2012-ben is megéri-e majd nekik. A kisvállalkozások sok esetben csak úgy tudnak a minimálbérnél többet adni alkalmazottaiknak, ha a cafeteria-rendszer lehetõségeit használják ki, ahol éppen a bolti és vendéglátóhely között szabadon választható étkezési utalvány a legnépszerûbb.

 

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra