0629-02 - de minimis támogatás bevallási tábla

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A 0629-02, illetve a 0628-02 bevallási táblákban kell feltüntetni – a vonatkozó kitöltési útmutatóban is ismertetettek szerint – az állami támogatásokra vonatkozó rendelkezések alkalmazásában csekély összegû, de minimis (a továbbiakban: de minimis) támogatásnak minõsülõ kedvezményeket.

Az adózónak idõrendi sorrendben – 2002-tõl a jelölt bevallás(ok) benyújtásának napjával bezárólag – kell szerepeltetni valamennyi, közvetlen (az adórendszeren kívüli) és az adórendszer keretében igénybevett de minimis támogatásra vonatkozó adatot. A de minimis táblát abban az esetben is ki kell tölteni, ha az adózó a tárgybani bevallásban nem, de a korábbi adóév(ek)rõl benyújtott (pl. 0429, 0529 számú) bevallásban már szolgáltatott adatot a támogatás(ok)ról. Ez esetben a korábban igénybe vett kedvezmények felsorolása utáni (utolsó) sorba az a) oszlopba a tárgybani bevallás benyújtásának napját, a d)-k) oszlopokba a „0” összeget kérjük beírni.

A bevallás garnitúrának a de minimis-lapját csak akkor nem kell kitölteni – és benyújtani sem kell –, ha az adózó sem a tárgybani bevallásban, sem a korábbi években nem vett igénybe de minimis támogatást.

Amennyiben a de minimis-lapot kitöltõ adózónak a rendelkezésre álló adathely nem elegendõ a támogatások felsorolására, úgy az általa levélben vagy személyesen megkeresett illetékes adóhatóságnál jegyzõkönyv felvételére kerül sor, melynek keretében rögzítik a hiányzó adatokat.

Forrás: www.apeh.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra