07T183 - új adatlap

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A napokban megjelent a 07T183-as számú Változásbejelentõ adatlap a www.apeh.hu honlapon. A nyomtatvány kizárólag elektronikus úton, a képviselõ által nyújtható be az állami adóhatósághoz, és a ’180-as vagy ’181-es számú adatlapon már bejelentett adatok módosítására szolgál.

A 07T183-as nyomtatvány kizárólag elektronikus úton, a képviselõ által nyújtható be, az állami adóhatósághoz a ’180 vagy ’181 számú adatlapon már bejelentett, a bevallások, adatszolgáltatások és bejelentések elektronikus úton történõ benyújtására, illetve a folyószámla kivonat elektronikus úton történõ lekérdezésére vonatkozó jogosultságokban bekövetkezett változások bejelentéséhez használható.

Tehát a már benyújtott 06180 és 16181-es számú nyomtatványok módosítására ad lehetõséget ez az adatlap. Tulajdonképpen a meghatalmazott által benyújtható nyomtatványok körének bõvítésére, illetve szûkítésére szolgál.

Amennyiben a meghatalmazott nem minden bevallás benyújtására jogosult, akkor nagyon kell figyelnie az új, interneten benyújtandó bevallások, adatszolgáltatások megjelenését. Azok benyújtását meg kell, hogy elõzze a 07T183-as adatlap kitöltése, és interneten történõ beküldése az új bevallásra vonatkozóan is. Tehát minden bevallás benyújtásához kell lenni olyan személynek, aki azt benyújthatja. Amennyiben valakinek minden bevallás, illetve adatszolgáltatás benyújtására van jogosultsága, akkor nincs teendõje új bevallások, illetve adatszolgáltatások megjelenése esetén, azokat is automatikusan beküldheti.

Az adatlapot csak az a képviselõ nyújthatja be, aki korábban nyújtott már be 06180-as számú adatlapot, illetve õt az adózó a 06181-es számú adatlapon képviselõként már bejelentette.

Figyelem! Ez az adatlap felülírja a már benyújtott 06180-as, 06181-es nyomtatvány adatait, így az lesz az adott személy jogosultsági köre, amit ezen a nyomtatványon jelölnek. Így nem csak azt kell megjelölni, amivel bõvíteni kívánjuk a küldésre jogosultságot, hanem a többi bevallást is, amit elõzõleg lejelentésre került. Erre akkor is figyelni kell, ha pl. csak a folyószámla kivonat elektronikus úton történõ igénylését kívánjuk bejelenteni, mert azt eredetileg nem tettük meg, és pótlólag szeretnénk.

Amennyiben a meghatalmazott személy bevallás beküldésének teljes jogosultságát kívánjuk törölni, hogy az adózó nevében a továbbiakban semmilyen bevallást ne tudjon küldeni, akkor a jogosultságot továbbra is a  '182-es nyomtatvány benyújtásával lehet visszavonni.

Dajka Edit
dajkaedit@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra