212 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

___________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 9-12. hónapra 5.880,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

___________________________________________

212 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 32,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 179,4 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 212 milliárd forintra rúgott.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplõ 1.794 cégbõl 144 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.341 felszámolás, 68 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tõlük az APEH.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhetõ.

Továbbra is a tartós adósok között van a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak, akárcsak a listán szintén szereplõ Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Közhasznú Társaság "f.a.". Találhatók szállodák ("Andrássy Kúria" Szálloda és Vendéglátóipari Kft. "f.a.", Cívis Hotels Zrt. "f.a."), iskola (Kolumbusz Humángimnázium Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Etyek), szakszervezet (Magyar Távközlési Ágazati Szakszervezet) és önkormányzat (Nick község) is.

A vállalkozások között most is fellelhetõ egy csokorra való fura nevû cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve: HASZTALAN NÉGYES Kft., KIDÕLT TIBHCET Kft., AGYÕ ÁPRILIS SZOLGÁLTATÓ Kft. "f.a.", BAJVAN MÁJUS VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft. "f.a.", BEGYÖNGY 2 Kft. "f.a.", HASITASI NÉGYES Kft. "f.a.", KACIFÁNT BABÉR Kft. "f.a.", RAPIDEND EGY VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft. "f.a.", SOKASARA DELTA Kft. "f.a.", SOKASARA SZATURNUSZ Kft. "f.a.", BEDÕLT TON VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft.

A magánszemélyek között ismét felbukkan AKKAD IMAD neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján. Továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Gõzõ és Gáspárné Balla Beáta neve.

S találhatók további családilag eladósodottak is, mint például Csizmadia József és Csizmadia Józsefné (Kisláng), Chömör jenõ és Chömör Jenõné (Miskolc), Fára Gábor és Fára Gáborné (Kunbaracs), Faragó János és Faragó Jánosné (Törökszentmiklós), Halász Zsolt és Halászné Pótz Edina (Bácsalmás) vagy például Kolompár László, Kolompár Lászlóné és Kolompár Róbert (Gyõr), csupán a névsor elejébõl szemezgetve.

***

A KÖNYVELÕI FELELÕSSÉG KÉZIKÖNYVE + CD

Az I. Fejezet szól a könyvelési szerzõdésrõl – amelyben felvázoljuk azokat a jogi technikákat, amelyeket mindenképpen javasolunk beépíteni az ügyféllel megkötött könyvelési szerzõdésbe. Ezeket könyvünk, és annak CD melléklete részletesen tartalmazza.Könyvünk II. Fejezete az adótörvények rejtett csapdáival, és a könyvelõi munka során elkövethetõ tipikus hibalehetõségekkel foglalkozik. Tanulságos olvasmány ez könyvelõknek – egy könyvelõirodai vezetõ tollából. A III. Fejezetet a könyvelõi kártérítési felelõsségnek szenteltük, amelybõl egyáltalán megismerheti, hogy melyek a téma lényeges kérdései, érveket, tippeket kaphat  ilyen élethelyzetekre.  Könyvünk értékes részét képezi az a 20 esettanulmány, amelyek könyvelõi kártérítési jogeseteket dolgoznak fel. A könyvelõ irodák felelõsségi kérdései mellett részletesen foglalkozunk a munkaviszonyban, alkalmazottként foglalkoztatott könyvelõk, fõkönyvelõk, gazdasági igazgatók kártérítési felelõsségével is. Könyvünk IV. Fejezete pedig – egyfajta válaszként, megoldásként a könyvelõi kártérítési felelõsség által felvetett kérdésekre – tartalmazza a könyvelõ iroda Általános Szerzõdési Feltételeit, továbbá Szervezeti és Mûködési Szabályzatát, felhasználható iratminta formájában. Ezeket megnyitható word dokumentumként – további iratmintákkal együtt – a könyvünk Függelékét képezõ CD is tartalmazza.

A könyvelõi felelõsség kézikönyve. Szerzõ: Dr. Szabó Tibor, Regõs Gábor
Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2009
Terjedelem: 328 oldal + CD
Ára: 9.900,-Ft + 740,-Ft postaköltség - Önadózó újság elõfizetõknek 20% kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség

Megrendelés: info@onadozo.hu

Önadózó újság elõfizetés: info@onadozo.hu

Személyesen megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat, 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 06 1 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra