A 2008. évi történelmi bázis alapú támogatásról

ART

Nyomtatás
Forrás: OS

Felhívjuk a történelmi bázisjogosultsággal rendelkezõ gazdálkodók figyelmét, hogy a termeléstõl elválasztott támogatások esetében a támogatás elõfeltétele, hogy a rendeletben meghatározottak szerint a mezõgazdasági termelõ 2008. évi területalapú kérelmet nyújtson be, és támogatható SAPS területtel rendelkezzen.

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj  2008. évben még 1.100,-Ft/hó. Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs! Elõfizethetõ: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010 Elõfizetés info@onadozo.hu 

***

A 2008. évi történelmi bázis alapú támogatásról

Az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatásokhoz (SAPS) kapcsolódó 2008. évi kiegészítõ nemzeti támogatások (top up) igénybevételével kapcsolatban felhívjuk a történelmi bázisjogosultsággal rendelkezõ gazdálkodók figyelmét, hogy a 42/2008 (IV. 4.) FVM rendelet 6. paragrafusa értelmében a termeléstõl elválasztott támogatások esetében a támogatás elõfeltétele, hogy a rendeletben meghatározottak szerint a mezõgazdasági termelõ 2008. évi területalapú kérelmet nyújtson be, és támogatható SAPS területtel rendelkezzen.

Ez a rendelkezés az egyes szántóföldi, hüvelyes, rizs és dohány jogcímek esetén él. Akik ilyen típusú bázisjogosultságokkal rendelkeznek, ugyanakkor nem adtak be a 2008. támogatási évre területalapú kérelmet, vagy a megfelelõ ellenõrzések alapján az MVH számukra nem állapít meg SAPS támogatható területet, azok a 2008. évi (bázisjogosultság alapú) nemzeti kiegészítõ támogatástól el fognak esni.

    A fenti körbe tartozó bázisjogosultságok tehát kizárólag abban az esetben képezik támogatás alapját, ha az érintett gazdálkodók bázisjogosultságaikat egy olyan személyre ruházzák át vagy engedik át ideiglenesen, aki rendelkezik idén kérelmezett SAPS támogatható területtel. Ebben az esetben a 2008. évi támogatás az átvevõnek már kifizethetõ. Felhívjuk a figyelmet, hogy a történelmi bázisjogosultságról szóló 106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet 6. paragrafusa értelmében azokat az átírási kérelmeket bírálja el az MVH a 2008. évre vonatkozóan, melyeket 2008. szeptember 30-ig igazolható módon postára adnak. Azaz a fenti esetekben az átruházásnak szeptember 30-ig meg kell történnie, valamint az átvezetésre vonatkozó kérelmet is postára kell adni annak érdekében, hogy az érintett történelmi bázis jogosultságok a 2008. évre vonatkozóan kerüljenek átírásra.  

Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 

OS

***

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL - Hogy a könyvelés rendben legyen !

Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni. Bónuszként a feliratkozással azonnal letölthetõ egy szabadon választott szakmai e-kézikönyv.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra