A foglalkoztatottság növelése a cél

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az adórendszer átalakításának kezdeti lépéseit lehet megtenni a következõ egy évben - hangsúlyozta a pénzügyminiszter-jelölt. Véleménye szerint a munkát terhelõ adók és járulékok csökkentése segítheti a kis- és középvállalati szektor növekedését, s ez a most alakuló kormány egyik fontos gazdaságpolitikai célkitûzése.

EGYSZERES KÖNYVVITEL A GYAKORLATBAN

Útmutató és példatár egyéni vállalkozók,  mezõgazdasági õstermelõk, társadalmi szervezetek könyvvezetési kötelezettségének teljesítéséhez.

A könyv PÉLDATÁRAT tartalmaz az egyes gazdasági események pénztárkönyvi és naplófõkönyvi könyveléséhez.  A könyv FÜGGELÉKÉBEN szerepel a kézzel vezetett pénztárkönyv és naplófõkönyv mintája. A könyvhöz jár egy bemutató CD LEMEZ, amely az egyszeres könyvvitel számítógépes programját tartalmazza. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. 2009 Terjedelem: 329 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség (Önadózó elõfizetõknek 20% kedvezménnyel: 7.920,-Ft!)

Megrendelés: info@onadozo.hu

***

A foglalkoztatottság növelése a cél

A foglalkoztatottság, az aktivitás növelését nevezte a legfontosabb célnak Oszkó Péter, Bajnai Gordon kormányfõ pénzügyminiszter-jelöltje az Országgyûlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevõszéki Bizottságának szerdai ülésén, amelyen 16 igen szavazattal 13 nem ellenében támogatták jelöltségét.

    "Szakmai, válságkezelési feladatra vállalkoztam, a személyes program meghirdetésére még idõre van szükség, annál is inkább, mivel programja a kormánynak lesz" - jelentette ki Oszkó Péter a bizottsági meghallgatáson. Most személyes vélemény, szakmai elképzelések megfogalmazására lehet vállalkozni - tette hozzá.

    A pénzügyminiszter-jelölt a költségvetés egyensúlyi pályájának megtartását, az államadóság csökkentését tartja a következõ néhány év fontos célkitûzésének.

    "Az adócentralizáció növelése nem járható út, ésszerû megtakarítással, adóátrendezéssel lehet serkenteni a növekedést" - fogalmazott Oszkó Péter, aki hangsúlyozta, hogy egy évre vállalta el a funkciót. Hozzátette azt is, hogy a megszorítások szükségszerûek, de a takarékossági lépéseket nemcsak a válság kényszeríti ki.

    Az adórendszer átalakításának kezdeti lépéseit lehet megtenni a következõ egy évben - hangsúlyozta a pénzügyminiszter-jelölt. Véleménye szerint a munkát terhelõ adók és járulékok csökkentése segítheti a kis- és középvállalati szektor növekedését, s ez a most alakuló kormány egyik fontos gazdaságpolitikai célkitûzése.

    A Reformszövetség egy teljes és koherens programot készített, de alapfeltételezése az volt, hogy idén a GDP 3 százalékkal esik vissza, miközben ma már nagyobb csökkenésre is fel kell készülni - felelte Oszkó Péter arra a képviselõi kérdésre, hogy megvalósítható-e a Reformszövetség programja. Az egyszerûsítetett vállalkozói adó (eva) megszüntetése akkor lehetséges, ha az adórendszer átalakítása ezt megengedhetõvé teszi - reagált egy másik kérdésre. 

     Oszkó Péter kifejtette: a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank két független szakmai központ, amely képes egymást megértõ szakmai párbeszédre.
    Az államnak még keményebben kell képviselnie érdekeit a Postabank ügyben, ahol az állam közel 30 milliárd forintot követel - felelte egy következõ kérdésre Oszkó Péter, aki hangsúlyozta azt is: kérte a miniszterelnöktõl, hogy a Postabank-ügyet ne a Pénzügyminisztérium kezelje. (Elsõ fokon a bíróság elutasította az állam kártérítésre vonatkozó keresetét, amelyet a Deloitte Magyarország ellen indított, azzal érvelve, hogy a Deloitte a Postabank könyvvizsgálójaként mulasztásokat követett el.)

    "A Wallis-csoportnak, amelynek korábbi vezetõje Bajnai Gordon volt, már jó ideje a Deloitte Magyarország a könyvvizsgálója, ez a tevékenység teljesen átlátható és prudens, mellesleg én csak 2004-ben csatlakoztam a Deloitte Magyarországhoz" -  válaszolta ellenzéki érdeklõdésre a pénzügyminiszter-jelölt.

***

Önadózó - az adózók lapja. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési  díj  2009. évre 1.260,-Ft/hó.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010. Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra