A KISOSZ üdvözli a kormány tervezett lépéseit

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ) üdvözli az Orbán-kormány 29 pontjának több, egyebek közt az adózás egyszerûsítésérõl, a munkabér terheinek könnyítésérõl, valamint az egyszerûsített foglalkoztatási törvény hatályon kívül helyezésérõl szóló tervét.

A KISOSZ üdvözli a kormány tervezett lépéseit

Errõl Kertész Rezsõ, a szervezet ügyvezetõ társelnöke beszélt a dél-balatoni vendéglátósok és kereskedõk szerdai balatonszárszói turisztikai szezonnyitó fórumán mintegy 120 résztvevõ elõtt.

Szólt arról is: a KISOSZ szeretné elérni, hogy legyen uniós szabályozás minden szakhatósági területen, és a magyar hatóságok ne csak a vállalkozók számára "kellemetlen" direktívákat vegyék át az EU-tól. A KISOSZ legfõbb igényei között szerepel, hogy telefonon is megtörténhessen az alkalmi munkavállalók bejelentése, alanyi jogon válhassanak üdülési csekk elfogadó helyekké az éttermek és vendéglátóipari egységek, törvényi szinten szabályozzák a szerzõi jogvédelmet, továbbá a környezetvédelmi termékdíjat a gyártók és az importõrök fizessék meg.

A KISOSZ felhívta a figyelmet arra is, hogy az üzletek mûködésérõl szóló, tavaly októberben életbelépett jogszabály hiányos, ami miatt jelenleg sokkal jobban járnak a bejelentési kötelezettségüket elmulasztó vállalkozások. Õket ugyanis csekély büntetési tétel sújtja, miközben a szabályosan bejelentkezõknek nyolc hatóság elvárásainak kell megfelelniük, hibák esetén komoly bírságokat fizetve - fogalmazott Kertész Rezsõ. Hozzátette, a KISOSZ észrevételeit eljuttatta azt az új kormány részére.

A fórumon a régió hatóságainak szakemberei beszéltek a nyári szezon ellenõrzéseirõl. A fogyasztóvédelmi hatóság tervezett 1200 ellenõrzésének közel fele a vendéglátóipari egységeket fogja érinteni.

Agócs Lajos, a dél-dunántúli régió munkaügyi felügyelõségének helyettes vezetõje arra figyelmeztetett, hogy álellenõrök is felbukkantak a térségben, továbbá, hogy a feketemunkát továbbra is nagyon szigorúan szankcionálják. Az adóhatóság a nyári szezonban legtöbbször a foglalkoztatottak bejelentését fogja ellenõrzi, mert ezen a téren tapasztalható a legkisebb javulás. A Balaton parton június 22-augusztus 23. között legalább 3 ezer adóhivatali ellenõrzésre lehet számítani.  

A dél-balatoni vállalkozók szolidaritási kampányba kezdtek a szárszói fórumon az árvízkárosultakért. Indításként 22 vállalkozó 120 ezer forintnyi adományt ajánlott fel a rászorultaknak.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év II. félévre 8.820,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra