A környezetvédelmi termékdíj bevallása

Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: környezetvédelmi termékdíj


Főszabály szerint a kötelezettnek negyedévenként, a tárgynegyedévet követő hónap 20-áig kell bevallást benyújtania a NAV-hoz a KTBEV nyomtatványon.

A csekély mennyiségű kibocsátó bevallását a tárgyévet követő év január 20-ig nyújtja be.

A mezőgazdasági termelőként átalányfizetést választónak nem kell bevallást készítenie, mentesül a bevallási, adatszolgáltatási és nyilvántartás-vezetési kötelezettség alól.

A fizetési kötelezettséget a NAV a nála lévő, a TKORNY nyomtatványon bejelentett adatok alapján a folyószámlán évente egy alkalommal előírja.

A gépjármű alkotórészeként, tartozékaként termékdíjköteles terméket belföldi forgalomba hozó, saját célra felhasználó vagy készletre vevő, termékdíjátalány-fizetést választó kötelezett bevallását negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20-áig nyújtja be.

Az egyéni hulladékkezelés szerint teljesítő 2016-tól évente teljesíti bevallási kötelezettségét, a tágyévet követő év április 20-áig. 

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra