A lakáspiacon megállt az árcsökkenés

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az idei elsõ félévben mind a budapesti, mind a vidéki használt tégla lakások árai stagnáltak,és bár a panellakások árai a fõvárosban 1, vidéken pedig 4 százalékkal estek, a piacon lassú árnövekedésre lehet számítani - közölte saját eladási adatai alapján az Otthon Centrum (OC) franchise hálózat.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

A lakáspiacon megállt az árcsökkenés

A használt tégla lakások fajlagos átlagos ára Budapesten 280 ezer, míg vidéken 175 ezer forinton áll négyzetméterenként, a paneleseké a fõvárosban 170 ezer, míg vidéken 130 ezer forint.

A tégla lakások ára 2004-tõl évi 5-7 százalékkal emelkedett a válságig - 2008-ig - a csúcs 310 ezer forint volt négyzetméterenként a fõvárosban. Vidéken a csúcs 200 ezer forinthoz közelített. A paneles csúcs Budapesten 210 ezer, míg vidéken 160 ezer forinton állt.

Az árverési kvóta rendszer beindulásával a kínálat növekszik, ami az árak esésével járhat, ugyanakkor a kiváró vásárlók színre lépése áremelkedéssel járhat. Az új egyensúlyi ár a kettõ eredõjeként alakul ki - vélik a Otthon Centrum szakértõi.

A közlemény idézi a KSH adatait: tavaly a 100 ezer lakosúnál nagyobb városokban a lakásállomány 2,5 százaléka, míg Budapesten 2,2 százaléka cserélt gazdát.

Az Otthon Centrum  ez év  januári felmérése szerint Budapesten 3.200 már felépült, átadott, de még értékesítés alatt álló lakás volt. Ehhez jött hozzá 1.100 darab már értékesítés alatt álló, de még el nem készült lakás. Egy évvel korábban az el nem adott lakások teljes száma 6.800 volt, tehát az eladatlan újépítésû lakáskészletet - a válság elõtti idõszakhoz képest megcsappant kereslet mellett is - csökkent. Mivel a fejlesztõk jelentõsen visszafogták az aktivitásukat, ezért ez a csökkenés folytatódhat - mondta  Déry Attila az OC vezetõ elemzõje.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra