A munkáltatói szja megállapítás lehetõsége

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Január végéig kérhetik a magánszemélyek, hogy a 2010. évi személyi jövedelemadójukat (szja) a munkáltatójuk állapítsa meg és számolja el a különbözetet.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

A munkáltatói szja megállapítás lehetõsége

A NAV közleménye szerint a magánszemélyek - adóbevallás benyújtása helyett - a munkáltató közremûködésével tehetnek eleget a 2010. évi adókötelezettségének, ha a munkáltató vállalja az adó megállapítását.

Ezt a magánszemélyek a 10NY29 számú nyilatkozat kitöltésével kérhetik, a nyilatkozatot és a hozzá tartozó tájékoztatót a NAV honlapjáról lehet letölteni. Ha a munkáltató vállalja alkalmazottainak adó-megállapítását, azon dolgozóknak is nyilatkozniuk kell, akik nem kérik ezt - hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

A munkáltató nem köteles elfogadni a magánszemély adó-megállapítást kérõ nyilatkozatát. Abban az esetben, ha a munkáltató nem vállalja a munkáltatói adó-megállapítást, úgy köteles tájékoztatni a magánszemélyt az egyszerûsített bevallás benyújtásának lehetõségérõl.

A magánszemély akkor kérheti a munkáltatói adó-megállapítást, ha 2010-ben kizárólag a munkáltatójától - egymást követõen fennálló munkaviszonyok esetén a korábbi munkáltatóktól - szerzett bevallási kötelezettség alá esõ, a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott jövedelmet. A magánszemély az adó-megállapításhoz szükséges igazolásokat, ideértve a korábbi munkáltatótól kapott igazolást is, 2011. március 20-ig köteles a munkáltatójának átadni.

Ha az adót nem a munkáltató állapítja meg, akkor a magánszemély február 15-ig választhatja az adóhatóság közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást, vagy május 20-ig (egyéni vállalkozók, áfa-fizetésre köteles magánszemélyek február 25-ig) személyi jövedelemadó bevallást köteles benyújtani.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra