A pénztárgépek átállításáról

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A NAV felhívja az euró pénznem kezelésére alkalmas pénztárgépeket és taxamétereket használó adózók figyelmét arra, hogy az euró bevezetési dátum 2020. január 1-re való átállítását NAV-engedélyes szervizzel legkésõbb 2011. december 31-ig végeztessék el.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

A pénztárgépek átállításáról

A használatban lévõ pénztárgépek és taxaméterek nagy része már úgy került beüzemelésre, hogy alkalmasak legyenek az euró kezelésére.

Ezen készülékekben az euró bevezetés technikai dátumaként jelenleg 2013. január 1. van beprogramozva. Ez azt jelenti, hogy a szabályok szerint ezen dátummal a készülék megkezdi az euró üzemmódra történõ átállást, illetve ezen dátumot 1 évvel megelõzõen (tehát 2012. január 1-én) már a felkészülési idõszak szabályai szerint kezdhet el mûködni.

Ezért ahhoz, hogy a készülékek Ft-elszámolású üzemmódban mûködhessenek tovább, az elõre programozott 2013. január 1. dátumot szükséges átállítani egy vélelmezett átállási dátumra. Ennek megfelelõen a NAV a vélelmezett euró-átállási dátumot 2020. január 1. dátumban, egyúttal ezzel összhangban a felkészülési idõszak kezdetét pedig egységesen ezen dátumot 1 évvel megelõzõ dátumban (tehát 2019. január 1-ében) határozza meg.

A NAV felhívja ezért az euró pénznem kezelésére alkalmas pénztárgépeket és taxamétereket használó adózók figyelmét arra, hogy a dátum 2020. január 1-re való átállítását NAV-engedélyes szervizzel legkésõbb 2011. december 31-ig végeztessék el. Ellenkezõ esetben a készülék 2012. január 1-ével automatikusan átállhat a felkészülési idõszaknak megfelelõ mûködésre, illetve 2013. január 1-ével blokkolja a Ft-elszámolású mûködést, ezért az a felhasználó számára használhatatlanná fog válni.

Amennyiben a használó nem intézkedik idõben a dátum átállítása iránt, úgy a készüléken az eredeti Ft-elszámolási mód már csak a szerviz által adómemória cserével állítható vissza, melynek költségei nagyságrendekkel nagyobbak lehetnek az átállítás idõben történõ elvégzésének költségeinél.

A pénztárgép, vagy taxaméter kezelési utasításában benn kell lenni, hogy az adott típus eleve alkalmas-e az euró kezelésére. Ha igen, úgy fel kell venni a kapcsolatot a szervizzel az átállítás elvégzésének érdekében.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra