A termelők május 15-ig csatlakozhatnak a szerkezetátalakítási programhoz

Forrás: MTI

Azok a termelők, akik szeretnének részt venni a zöldség és gyümölcs szerkezetátalakítási programban, május 15-ig jelezhetik belépési szándékukat. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdai közleménye szerint a zöldség- és gyümölcstermelők jövőre közel 9 millió eurót - 292,55 forintos euró árfolyamon számolva - több mint 2,6 milliárd forintot kapnak.

Az egységes kérelem benyújtási határideje május 15., de a benyújtott kérelmeket május 31-ig szankciómentesen lehet módosítani. 
 
Azt követően, június 11-ig napi egy százalékos támogatásösszeg-csökkenés mellett lehet a már benyújtott kérelmen változtatni. 
 
A kérelmeket legkésőbb június 11-ig be lehet adni az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), az ez után benyújtott kérelmeket azonban a hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.
 
Zöldség szerkezetátalakítási támogatást az a gazdálkodó kaphat, aki spárga, dinnye, torma, fűszerpaprika termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, és az idén az egységes kérelemben jelzi belépési szándékát a programba. 
 
A közlemény szerint gyümölcs szerkezetátalakítási támogatást pedig az a termelő igényelhet, aki cseresznye, sárgabarack, meggy, körte őszibarack, alma, szilva termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, továbbá eléri és igazolja a referenciaterület megállapításánál figyelembe vehető minimális hektáronkénti tőszámot, az ültetvény életkorát, és az idén csatlakozik a programhoz az egységes kérelemben. 
 
A nemzeti programba belépő gazdálkodó kötelezettsége, hogy - a megállapított támogatási jogosultságoknak megfelelő hektárszámú földterületre - egységes területalapú támogatást igényeljen, és a programba bejelentett területek minden hektárja után 700 óra élőmunka ráfordítást, valamint 300.000 forint - elismert tevékenységből származó - árbevételt igazoljon.
 
A minisztérium emlékeztet arra, hogy a szerkezetátalakítási támogatás bár 2010 elején indult, de  a tárca új jelentkezőket is befogad a programba azért, hogy minél több termelő versenyképessége javuljon. Az intézkedés a tárca szerint segíti a munkahelyek megőrzését, valamint a mezőgazdasági feketemunka visszaszorulását.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra