A vállalkozásoknak kötelező megjelenni a békéltető testület előtt

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: fogyasztóvédelem


A jövőben ha egy vállalkozás nem képviselteti magát a békéltető testület előtt, büntetést kell fizetnie. Az Országgyűlés múlt hétfőn szavazta meg a fogyasztóvédelmi törvény módosítását.

A jövőben ha egy vállalkozás nem képviselteti magát a békéltető testület előtt, büntetést kell fizetnie - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Az Országgyűlés múlt hétfőn szavazta meg a fogyasztóvédelmi törvény módosítását, amellyel kötelezővé tették a vállalkozások képviselőinek személyes megjelenését a fogyasztói jogvitákat kezelő békéltető testület eljárásaiban.

Az NFM helyettes államtitkára nagyon fontos változásnak nevezte az elfogadott jogszabályt, mert a vállalkozásoknak az elmúlt 15 évben nem volt kötelező részt venniük a békéltető megbeszéléseken, emiatt évente több ezer ember nem tudta rendezni problémáját.

Koszorús László példaként említette, hogy egy elromlott vízforraló, vagy rádió miatt az ember nem megy bíróságra. Az ilyen kis perértékű ügyekben a békéltető testületek - amelyek minden megyei jogú városban vannak - ingyen és gyorsan el tudnak járni, hatvan napon belül döntést hoznak.

A helyettes államtitkár hozzátette: azt tapasztalják, hogy az elmúlt években egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, s arra is biztatnak mindenkit, hogy fogyasztóvédelmi problémával forduljanak a békéltető testületekhez.

Koszorús László az M1 műsorában arról is beszélt, hogy a jövőben további, a fogyasztókat védő szigorításokat terveznek az online kereskedelemre, valamint a termékbemutatókra vonatkozóan is. Utóbbi kapcsán megjegyezte: üdvözlik a KDNP által a közelmúltban benyújtott törvényjavaslatot, amely a csaló termékbemutatók visszaszorítását célozza.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra