A vállalkozóvá válás 3. fokozata - Tulajdonolni / Vezetni…

KKV

Nyomtatás
Forrás: action-coach.hu | Szerző: dr. Eszik Zoltán

Címkék: Kkv


Eddig két szintjéről beszéltünk a vállalkozóvá válásnak. Az önfoglalkoztató és menedzser attitűdről. Ebben a részben továbblépünk egy létrafokkal, a vezetés, a vezetői hozzáállás szintjére. Csak azért, mert valaki kiállíthatja a számlákat, még nem jelenti azt, hogy ő cég vezetője. A tulajdonos és vezető nem föltétlenül egymás szinonimái. A közöttük meglévő szinergia akkor jelenik meg, ha a cégépítésre fókuszálunk.

Miért lényeges az attitűd megváltoztatása?

Az a vállalkozó, aki eljutott a tulajdonosi, vezetői szintre, s tapasztalatokat szerezhet arról, milyen is az, amikor az alkalmazottak munkájának az eredményeképpen a cég profittermelő centrumként működik, s nem igényli, hogy két könyékig benne legyünk a napi darálóban. 
Ennek a vállalkozói szintnek az a „hitelesítési”, vagy „sikermutatója”, hogy létrejött egy viszonylag hatékony, önálló működésre képes rendszer, mely több jövedelmet és szabadidőt, nagyobb személyes szabadságot nyújt a tulajdonosnak, mint amit a megelőző két fokozatban módja volt elérni.

Ennek a fokozatnak a bizalom a kulcstényezője. Bizalom a rendszerben, amit a cégben kialakítottunk, bizalom a felkészültségben, a csapatban. 

Látható, a döntési és felelősségvállalási szint kiterjesztése húzóerőként működhet a csapattagok körében, felszabadítva ezzel a vállalkozót az értékesítési eredmények hajszolásának terhe alól. Miközben a munkatársak karrier-elképzeléseik valóra váltásán dolgoznak, a vállalkozó figyelmét sokkal inkább a nettó profitra, a képzési rendszerre, egyáltalán a cégben alkalmazott rendszerekre, a bizalmi szint fokozására irányíthatja.

A beindult vállalkozás finomhangolása töltse ki az időnket inkább, mint a napi operatív tevékenységekbe való bevonódás, s a felszabaduló energiáinkat a következő szintre való föllépés előkészítésére fordíthatjuk, s ez a befektető vállalkozó lesz.

dr. Eszik Zoltán
www.cegfejleszto.eu
www.action-coach.hu

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra