Adóellenõr ne mûködtessen könyvelõ irodát

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az adóellenõr egyéni vállalkozások részére titkoltan könyvelõi munkát végzett, munkakörénél fogva információi voltak arról, melyek az adóhatóság ellenõrzési szempontjai és céljai, továbbá hol és mikor lesz ellenõrzés. A bizalmas információk egyrészt a férfi ügyfélköre bõvüléséhez vezettek, másrészt az ügyfelei alapozhattak arra, hogy szabálytalanság esetén az adóellenõr védelmet, elõnyt jelent számukra. Vesztegetés alapos gyanúja miatt vették õrizetbe.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Adóellenõr ne mûködtessen könyvelõ irodát

Vesztegetés alapos gyanúja miatt a rendõrség õrizetbe vette, majd a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Igazgatóságának egy ajkai lakosú adóellenõrét - tájékoztatta a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

A férfi Ajkán és a város környékén lakó egyéni vállalkozások részére titkoltan könyvelõi munkát végzett - mondta Frankó Marianna, rámutatva arra, hogy az adóellenõrnek a munkakörénél fogva információi voltak arról, melyek az adóhatóság ellenõrzési szempontjai és céljai, továbbá hol és mikor lesz ellenõrzés.

Hozzátette: a bizalmas információk egyrészt a férfi ügyfélköre bõvüléséhez vezettek, másrészt az ügyfelei alapozhattak arra, hogy szabálytalanság esetén az adóellenõr védelmet, elõnyt jelent számukra.

A sajtóreferens közlése szerint az adóellenõr a lakásán mûködtette titokban a könyvelõi irodát - a házkutatáskor több cég iratait foglalták le -, s a "feketén" végzett könyvelések által jogtalan díjazásban részesült.     

A férfi jogtalan elõnyt fogadott el, s a hivatali kötelességének megszegése, valamint a hivatali helyzetével való visszaélés megalapozza a vesztegetés bûntettének gyanúját - fogalmazott Frankó Marianna.

Tájékoztatása szerint az ajkai családi házban tartott házkutatás során - túl a nagy mennyiségû céges iratok lefoglalásán - az is bebizonyosodott, hogy a férfi nagy jövedelemre tett szert; a pénztárcájából egymillió forint került elõ (ezt a rendõrség lefoglalta), a bankszámláin pedig több millió forintot helyezett el, illetve 20 ezer eurót is.

A sajtóreferens közölte: a rendõrség lefoglalta a férfi sok tízmillió forintot érõ ingatlan- és ingó vagyonát is - egy családi házat, valamint egy Mercedes gépkocsit -, s indítványt tett az ügyészségnek mindezek zár alá vételére.

A megyei rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmi osztályának nyomozói az ügyben további öt gyanúsítottat (az zugkönyvelõi iroda ügyfeleit) is kihallgattak - tette hozzá a sajtóreferens.  

Az ellenõr munkaviszonyát az adóhatóságnál még a rendõrségi házkutatási akció elõtt saját kérésére megszüntették - mondta Frankó Marianna.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra