Adófizetés bankkártyával

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Egyre népszerûbb az adók bankkártyával való fizetése a fõvárosban és vidéken egyaránt, tavaly már több mint 7,1 milliárd forintnyi kötelezettséget róttak le ily módon az adózók. Az árverési vételárat is ki lehet plasztikkal egyenlíteni.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Adófizetés bankkártyával

Az adófizetést 2008. január 2. óta lehet bankkártyával teljesíteni az adóhatóságnál, a bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik. Míg 2008-ban 7.200 tranzakció során mintegy 328 millió forintot, 2009-ben 19.144 tranzakcióval már több mint 1,1 milliárd forintot, 2010-ben pedig 35.104 tranzakció során több mint 7,1 milliárd forintot fizettek be ily módon.

A kártyával való fizetésre valamennyi, az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adó, illetve általa nyilván tartott visszafizetendõ költségvetési támogatás esetében lehetõség van. Be lehet fizetni tartozást letéti kartonra (az állami adóhatóság felszámolási és végrehajtási szakterülete letéti kartonokon tartja nyilván a végrehajtás alá vont tételeket, valamint az adók módjára behajtandó köztartozásokat) is, emellett lehetõség van az árverési vételár, illetve vételár elõleg bankkártyával történõ megfizetésére is.  

A NAV elnöke által kijelölt ügyfélszolgálatokon a nyitvatartási idõ alatt bármilyen illetékességû adózó teljesíthet bankkártyás adóbefizetést a napi vásárlásoknál már jól ismert terminálokon keresztül. A bankkártyával történõ adófizetés során az ismert logókat viselõ összes bankkártyát (például Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro kártyák) elfogadják, függetlenül attól, hogy melyik bank bocsátotta ki.

Az adózó befizetést teljesíthet a saját nevében, vagy képviselõje, illetve meghatalmazott képviselõje, meghatalmazottja, pénzügyi képviselõje útján, amennyiben képviseleti jogosultságát igazolja. Csoportos adóalanyiság esetén a befizetést a csoportképviselõn kívül a csoport bármely más tagja teljesítheti.

A bankkártyás adóbefizetés során a befizetést teljesítõ adózónak - a letéti kartonra történõ befizetés, illetve az árverési vételár és vételár elõleg megfizetésének kivételével - nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a bankkártyával megfizetett összeget az adóhatóság mely adókra, milyen összegben számolja el a befizetésre jogosult adózó adófolyószámláján.

***

ÖNADÓZÓ - a szakmai segítség!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra