Adótörvények 2011-re - itt a menetrend

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A kormány a tervek szerint október 8-án nyújtja be a parlamentnek a jövõ évi adótörvényekrõl szóló javaslatát, a 2011. évi költségvetésre vonatkozó elõterjesztés október 29-én kerül a Ház elé.

Adótörvények 2011-re - itt a menetrend

Az Országgyûlés honlapján olvasható menetrend szerint október 18-án kezdõdne az adótörvények áldános vitája; a részletes vita az október 25-i héten, a zárószavazás pedig november 8-án lenne.

A Ház hétfõn fogadta el - konszenzussal - azt a házszabálytól való eltérést, amely rögzíti a jövõ évi költségvetés elfogadásának ütemezését.

A költségvetési javaslatot október 29-én, a fejezeti köteteket és az Állami Számvevõszék véleményét november 8-án terjesztik a Ház elé. Az általános vitát a tervek szerint november 16-18-án, a részletes vitát november 26-án tartanák. A fõszámokat érintõ módosító indítványokról december 7-én döntenének a képviselõk.

December 23-án lesz a 2011. évi büdzsé zárószavazása, december 20-án tartják majd az úgynevezett második körös, a fejezeteken belüli pénzmozgásokra vonatkozó módosító indítványokról a szavazást.

Az új Országgyûlés július 5-én fogadta el azt a Fidesz-KDNP-s indítványt, amely az államháztartásról szóló törvényt módosítva egyebek mellett kimondta: a választás évében a költségvetési törvényjavaslat parlament elé terjesztésének határideje október 31., míg a fejezeti részletezõ táblázatokat és azok szöveges indoklását november 15-ig kell benyújtania a kormánynak.

Rögzítették azt is, hogy az államháztartásért felelõs miniszternek a költségvetési irányelveket április 15-ig - az országgyûlési képviselõk általános választásának évében legkésõbb június 30-ig - kell elkészítenie és a kormány elé terjesztenie, a költségvetési törvényjavaslat tervezetét pedig augusztus 31-ig, a választás évében legkésõbb október 15-ig.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 10-12. hónapra 4.410,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra