Államháztartási szervezetek számlatükre 2008

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

2008-tól nem csak az önkormányzatok, hanem a központi költségvetési szervek is kötelesek eszközeiket bemutatni vagyoni csoportba besorolásuk szerint. Az 1. számlaosztály számláinak tagolása egységessé vált! A számlatükör alkalmazásával biztosítható, hogy a költségvetési beszámoló adatai könyvvitellel alátámasztottak legyenek. Kiadványt az államháztartás szervezetei részére ajánljuk. Önadózó régi és új elõfizetõk részére 20% kedvezmény.

Államháztartási szervezetek számlatükre 2008

Szerzõ:   Lilliné Fecz Ildikó
Teljes ár:  2 300,-Ft
Kedvezményes ár Önadózó elõfizetõknek: 2.000,-Ft + postaköltség.
Kiadó: Saldo Zrt.
Oldalszám:  240 oldal

Megrendelés: info@onadozo.hu 

Az új számlatükörben az 1. számlaosztályban levõ állományi számlák tagolásának bõvülését az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. Törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Korm. rendelet elõírásai tették szükségessé. 2008-tól nem csak az önkormányzatok, hanem a központi költségvetési szervek is kötelesek eszközeiket bemutatni vagyoni csoportba besorolásuk szerint. Az 1. számlaosztály számláinak tagolása egységessé vált!

Az áfa bevételek, kiadások, elõlegek, vevõk, szállítók fõkönyvi számlák tagolásánál változást idézett elõ az ÁFA törvény fordított adózással kapcsolatos elõírása. A következetes fõkönyvi elszámolás érdekében a fordított adózáshoz kapcsolódó tételek a kapcsolódó fõkönyvi számláknál elkülönítésre kerültek.

Kisebb változásokat okozott a 3. számlaosztályban a 2007-2013. közötti idõszakra meghirdetett Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megnyíló új EU-s támogatási programhoz kapcsolódó fõkönyvi számlák megjelenése.

Az államháztartási reform keretében igényként merült fel az eredményszemléletû elszámolás megteremtésére. Az államháztartás szervezetei 2009-tõl az éves költségvetési beszámoló keretében gazdálkodásukról eredményszemléletben az Áhsz. 26. számú „Teljesítményelszámolás” tábla segítségével lesznek kötelesek számot adni. Emiatt már 2008-ban bõvül a közgazdasági osztályozású pénzforgalom nélküli kiadásként és pénzforgalom nélküli bevételként bemutatandó gazdasági események köre.

A számlatükör alkalmazásával biztosítható, hogy a költségvetési beszámoló adatai könyvvitellel alátámasztottak legyenek. Kiadványunkat az államháztartás szervezetei részére ajánljuk.

Megrendelés: info@onadozo.hu  

Megvásárolható:  ÖNADÓZÓ Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József krt. 53.  Tel: 06 1 267 5010


***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja.

Adó - Tb. - Számvitel. Alapítva: 1989. Megjelenik minden hónap elsõ napján.  Elõfizetési díj még 1.100,-Ft/hó. Elõfizetés: info@onadozo.hu  - Tel: 06 1 267 5010.

20% SZAKKÖNYV-VÁSÁRLÁSI KEDVEZMÉNY

RÉGI ÉS ÚJ ELÕFIZETÕKNEK AZ ALÁBBI KIADVÁNYOKRA:
-GAZDASÁGI ESEMÉNYEK KONTIROZÁSA A-TÓL Z-IG. (3.900,-Ft)
-AZ ÚJ ÁFA TÖRVÉNY MAGYARÁZATOKKAL (4.200,-Ft)
-FORDÍTOTT ADÓZÁS (1900,-Ft)
-A 2009. ÉVI ADÓTÖRVÉNYEKRE IS!

ELÕFIZETÕKNEK INGYENES E-KÖNYVEK:

Elõfizetõk részére az alábbi e-könyvek (elektronikus dokumentumok) ingyenes letöltését biztosítjuk a www.onadozo.hu  alatt:
1. Önadózó Áfa Kézikönyv 2008
2. Segédlet az állami támogatásra jutó áfa utólagos visszaigényléséhez
3. Tõzsdei ügyletek könyvviteli elszámolása
4. Devizás ügyletek könyvviteli elszámolása
5. Vagyongyarapodás ellenõrzési tanácsadó
6. Számviteli szabályzatok könyve
7. Pénzkezelési Szabályzat 2008
8. Diákfoglalkoztatás kézikönyve 2008
9. Segédlet APEH méltányossági kérelmek elõterjesztéséhez
10. Foglalkoztatási jogviszonyok és közterhei 2008

***

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL - hogy a könyvelés rendben legyen!


Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni.


***

ÖNADÓZÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Önadózó elõfizetés, korábbi számok, Önadózó kézikönyvek megvásárolhatók ügyfélszolgálatunkon: Budapest József krt. 53. I. em. 8. alatt. Telefon: (1) 267 5010 info@onadozo.hu  

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra