Allianz: a válságadók miatt kivárnak a befektetõk

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A magyar pénzügyi szektort érintõ válságadók kivárásra késztetik a befektetõket, de amennyiben a kormány ígéretéhez híven kivezeti azokat, akkor a befektetések is elkezdõdhetnek - mondta Michael Heise, az Allianz vezetõ közgazdásza pénteki budapesti elõadásán.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Allianz: a válságadók miatt kivárnak a befektetõk

A válságadók egy nehéz helyzetben lévõ pénzügyi, biztosítási szektort értek el - jelezte az Allianz vezetõ közgazdásza. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy ha Magyarország megbízható és hiteles szakpolitikát folytat a jövõben, akkor a befektetések újraindulhatnak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a válságadók milyen mértékben hatnak a magyar gazdaság növekedési ütemére, Michael Heise azt válaszolta, hogy ezt nehéz felmérni illetve számszerûsíteni. Hozzátette azt is, hogy hosszabb távon Magyarország ígéretes piacnak számít.

Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a magán-nyugdíjpénztári szektor államosítása után a kormány fontos feladata az öngondoskodás ösztönzése. Példaként az egészségbiztosítási szolgáltatás kiterjesztését említette, azt nem azonosítva a kórházprivatizációval.

A német gazdaság idén 3 százalékkal jövõre két százalékkal nõ, a további években átlagosan 1,6-1,7 százalékkal - mondta az Allianz vezetõ közgazdásza. Véleménye szerint az öregedõ lakosság és a szakképzett munkaerõ hiánya jelenti a német gazdasági növekedés egyik korlátját. A másik korlátozó tényezõ a beruházások alacsony szintje, ezért mind a német, mind a külföldi befektetõk ösztönzésére van szükség.

Michael Heise a japán katasztrófa következményeit elemezve, két forgatókönyvet vázolt fel: a legnagyobb valószínûség szerint a fukusimai radioaktív szivárgást meg lehet fékezni, s az nem éri el  a városokat. Ebben az esetben már a harmadik negyedévben növekvõ pályára áll a japán gazdaság. Ha a radioaktív szennyezõdés kiterjed más régiókra is, akkor ebben az évben visszaesik a japán GDP, s csak a jövõ évben tér vissza a növekedési pályára.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra