APEH fizetési kedvezmények alakulása

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Tavaly többen, és fõként nagyobb összegre kértek fizetési kedvezményt az adóhatóságtól, mint az elõzõ évben - derül ki az APEH 2009. évi tevékenységérõl készült bulletinból.

Az adózók tavaly - a 2008-ról áthúzódó ügyekkel együtt - 281 ezer darab fizetési kedvezményre irányuló kérelmet nyújtottak be az adóhatósághoz, 337 milliárd forint tartozásra vonatkozóan. A kérelmek száma 1,7 százalékkal, míg a kérelmezett összeg 17,9 százalékkal nõtt.

Kiemelkedõen, több mint 39 százalékkal emelkedett a mérséklésre irányuló kérelmek száma, amelyek értéke 21,6 százalékos növekedést mutat. A vegyes (fizetési könnyítés mellett adómérséklést is tartalmazó) kérelmek száma 28 százalékkal nõtt, miközben a legnagyobb számosságú, csak fizetési könnyítést tartalmazó kérelmek száma csökkent, bár így is meghaladta a 147 ezret.

A 2008-as évrõl beadott szja bevallásukban a vállalkozási tevékenységet nem folytató, áfa fizetésére nem kötelezett magánszemélyek kérhették 100 ezer forintot meg nem haladó fizetési kötelezettségük 2-4 havi részletben történõ megfizetését; tavaly több mint 38 ezer adózó kapott ily módon automatikus fizetési könnyítést 1,6 milliárd forint összegre.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 9-12. hónapra 5.880,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra