Autóbontók kerüljenek ki a fémtörvény hatálya alól

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Kikerülhetnek a fémek begyûjtésével és értékesítésével kapcsolatos törvény hatálya alól az autóbontók, ha a parlament elfogadja a Fidesz ezzel kapcsolatos javaslatát, amelynek kedden kezdõdik a vitája a Házban. A kormánypárt emellett arcképes igazolványt adna a fémhulladék-beszállítóknak.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az autóbontók kerüljenek ki a fémtörvény hatálya alól

Minderrõl a fideszes Gruber Attila, a törvényjavaslat kezdeményezõje beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, egy budapesti autóbontóban. Mint mondta, az egyes fémek begyûjtésével és értékesítésével összefüggõ visszaélések visszaszorításáról szóló 2009-es jogszabály elsõsorban a színesfémtolvajlás megakadályozását szolgálta, de azóta kiderült, hogy e színesfémek, a vasúti sínek, a rézkábelek, az ellopott bronzszobrok nem az autóbontó telephelyeken "landolnak", hanem más, fémbegyûjtéssel foglalkozó cégeknél, öntödéknél semmisítik meg, alakítják át ezeket.

Emiatt nyújtotta be indítványát a kormánypárti képviselõ, szerinte ugyanis ez a szabályozás gátja az autóbontó vállalkozásoknak, amelyeknél alapvetõen nem fémhulladékokat, hanem újrahasznosítható autóalkatrészeket gyûjtenek, tárolnak, értékesítenek. A 2009-es törvény túlszabályozást és jelentõs állami költségnövekedést okozott, eredmény nélkül, "hiszen az elmúlt másfél évben, a törvény hatálybalépése óta egyetlen Lenin-szobor sem került elõ egyetlen autóbontóból sem" - fogalmazott.

A politikus beszámolt arról is: az elképzelések szerint regisztrálnák a fémhulladék-beszállítókat, felmerült ugyanis annak lehetõsége, hogy az úgynevezett lomizók, fémbegyûjtõk arcképes igazolványt kapjanak annak rögzítésére, hogy ki milyen mennyiségû fémhulladékot szállított be. Gruber Attila ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ezzel összefüggõ, személyiségi jogokat érintõ kérdéseket egyeztetni kell az ombudsmannal és jogi szakértõkkel.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra