Az elektronikus bevallás javítása

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Azon elektronikus úton továbbított bevallás esetén, ahol a bevallás Fõlapján szerepel „A javítani kívánt nyomtatvány vonalkódja” mezõ, lehetõség van javító bevallás elektronikus úton történõ továbbítására. Viszont elektronikus javító bevallást kizárólag abban az esetben lehet küldeni, ha az adóhatóság felszólítást küldött egy már elküldött hibás bevallás javítására.

Ez úton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy mindazon Internetes kitöltõ program segítségével kitöltött és elektronikus úton továbbított bevallás esetén, ahol a bevallás Fõlapján szerepel „A javítani kívánt nyomtatvány vonalkódja” mezõ, lehetõség van javító bevallás elektronikus úton történõ továbbítására.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy elektronikus javító bevallást kizárólag abban az esetben lehet küldeni, ha az adóhatóság felszólítást küldött egy már elküldött hibás bevallás javítására. Ebben az esetben a felszólító levélben „Technikai kód”-ként az azonosító adatoknál közölt – a bevallás számát követõ – 10 jegyû technikai kódot kell a javítani kívánt vonalkódja mezõbe a bevallás Fõlapján beírni.

A javító bevallás benyújtásának idõpontja nem lehet korábbi az eredeti, javítani kívánt bevallás benyújtásának idõpontjától.

A javító és a javítandó bevallás típusának meg kell egyeznie, így önellenõrzés és pótlás esetén mindig csak a javítani kívánt önellenõrzõ, illetve pótló bevallás vonalkódjára lehet hivatkozni a javító bevalláson, az alap bevallás vonalkódjára nem.

A javító bevalláson feltüntetett adószámnak szintén meg kell egyeznie a javítandó bevalláson feltüntetett adószámmal.

Kérjük kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy javító bevallás esetén a javítandó bevallás teljes adattartalmát meg kell ismételni a már valós (jó) adatokkal együtt. Ez azért fontos, mivel az adóhatóság a belsõ rendszerében a javítandó bevallást „lecseréli” a javító bevallás adattartalmára.

Amennyiben a javító bevallást is hibásnak minõsíti az adóhatóság, és ismételten értesíti a bevallás benyújtót a hiba javítására, úgy az ismételt javító bevallás elkészítésénél az eredetileg javítandó bevallás vonalkódját kell az erre a célra szolgáló mezõben a bevallás Fõlapján feltüntetni.

www.apeh.hu
2007.04.12.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra